KHLS
Kristillinen Hammaslääkäriseura ry, Kristliga Tandläkärföreningen
 

Lähetystyö, kansainvälinen avustus- ja diakoniatyö

  • Kansainvälisyys on ollut keskeistä seuran koko toiminnan ajan. Seuran jäseniä on ollut kentällä  mm. Taiwanissa, Lounais-Afrikassa, Namibiassa,  Senegalissa,  Jemenissä, Etiopiassa, Aasiassa, Mongoliassa ja Indonesiassa.
  • Vapaaehtoistyöjaksoja on tehty mm. Israelissa (DVI)  ja lääkintälähetyksen kanssa yhteistyötä  lasten hammas- ja terveysprojektissa Venäjällä.
  • KHLS on tukenut taloudellisesti  lähetteinä toimivia hammaslääkäreitä.


Matka-avustukset

Matka-avustusta (esim. DVI:lle) tulee hakea seuralta aina ennen matkaa.
Matkastipendin saaja sitoutuu myös antamaan seuralle lyhyen raportin erillisellä lomakkeella.
Sekä hakemus- että raporttilomake (löytyvät sivulta Jäsenille) lähetetään postitse tai sähköpostin liiteenä seuran puheenjohtajalle. Ensimmäistä tai toista kertaa apurahaa anovat ovat etusijalla.
On suositeltavaa tallentaa lomake omalle koneelle ja täyttää siellä. Matka-avustuksia myönnetään max. 1 kpl/hlö/vuosi.


Lahjoitukset

Seuraamme tulee ajoittain tiedusteluja hammashoitoinstrumenteista, joita tarvittaisiin kehittyviin maihin. Varsinkin poistoinstrumenteista on monissa maissa pulaa. Voit ottaa yhteyttä pj(at)khls.fi , jos haluat lahjoittaa tarpeettomaksi käyneitä vipuja tai pihtejä.
Jos sinulla on  mahdollisuus lahjoittaa ylimääräisiä/tarpeettomia laitteita tai aineita tarvitseville kehittyviin maihin, voit ottaa yhteyttä Matti Härmään, mattiharma(at)hotmail.com. Jokainen lahjoitus otetaan varmasti siellä kiitollisena vastaan!